Суд у Гаазі не обіцяє початку розслідування за заявою України

Дата: 09 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Міжнародний кримінальний суд підтвердив отримання заяви України про визнання юрисдикції у справах можливих злочинів під час агресії Росії, але застеріг, що про автоматичний початок розслідування не йдеться.

Як повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на прес-службу суду, тільки прокурор МКС може вирішити, чи просити суддів дозволу на початок розслідування, якщо він вирішить, що наявна інформація дає достатні підстави для цього.

Якщо розслідування буде відкритим, то, знову ж, тільки прокурор Міжнародного кримінального суду може вирішити на підставі зібраних доказів, чи просити суддів про ордери на арешт чи виклики до суду осіб, яким буде висунуто звинувачення відповідно до юрисдикції суду.

Нагадаємо, вчора міністр закордонних справ Павло Клімкін передав секретареві Міжнародного кримінального суду прохання про поширення юрисдикції суду щодо злочинів проти людяності і воєнних злочинів.

МКС є постійно діючою незалежною і неупередженою міжнародною інституцією, юрисдикція якої поширюється на найтяжчі міжнародні злочини, які мають широкомасштабний та систематичний характер.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter