Суд у Баку засудив правозахисника до 7,5 років тюрми

Дата: 22 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Правозахисника Інтігама Алієва засудили до 7,5 років позбавлення волі. У своєму останньому слові він заявив, що був заарештований за свою політичну діяльність.

Як повідомляє haqqin.az, рішення щодо правозахисника та юриста, голови НКО “Товариство правової просвіти” Інтігама Алієва ухвалила колегія Бакинського суду з тяжких злочинів під головуванням Расіма Садихова.

На засіданні обвинуваченому було надано останнє слово.

Прокурор зажадав засудити мене на 10 років. Яким буде рішення суду, я не знаю. Може, вісім, а може, і всі десять років. Я нікого не звинувачую, але бажаю вам усім жити в демократичному суспільстві, де поважають права людини. Заарештований я був за свою політичну діяльність“, – сказав Інтігам Алієв.

Захист прав громадян Азербайджану в Європейському суді з прав людини, інформування міжнародної громадськості про факти порушення прав людини в країні викликало роздратування офіційного Баку“, – додав правозахисник.

Як повідомляють Грані.ру, Алієв був визнаний винним за статтями 213.1 (ухилення від сплати податків), 308.2 (зловживання посадовими повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки), 192.2 (незаконне підприємництво) і 179.3.2 (привласнення або розтрата) КК Азербайджану.

Інтігам Алієв практикував як адвокат і викладав у приватних університетах Азербайджану. Є автором більш ніж 20 книг, експертом ОБСЄ та Ради Європи. Брав участь у підготовці понад 300 скарг до Європейського суду, виступав адвокатом більш ніж у 200 справах, що розглядалися в Страсбурзі, і 40 справ виграв. Активно надавав правову допомогу переслідуваним учасникам мирних протестів.

Алієва заарештували 8 серпня 2014 року. Раніше в Азербайджані були арештовані й інші правозахисники, яких звинувачували у серйозних економічних злочинах і державній зраді.

Фото: haqqin.az

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter