В Криму обвинувачення просить по 15 років в’язниці для політв’язнів Дудки та Бессарабова

Дата: 03 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

“Прокурор” у підконтрольному Кремлю “Севастопольському міському суді” попросив про 15 років позбавлення волі для фігуранта так званої справи “українських диверсантів” Володимира Дудки та про 14 років і 10 місяців позбавлення волі для Олексія Бессарабова. 

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Володимир Дудка

За словами адвоката Сергія Легостова, на думку обвинувачення, Дудка має відсидіти чотири з 15 років у в’язниці, а інші 11 років – у колонії суворого режиму. Також чотири роки у в’язниці має відсидіти Олексій Бессарбов, наступні 10 років та 10 місяців він може провести в колонії суворого режиму. Захисник українців додав, що “суд” зняв з них обвинувачення за незаконне зберігання боєприпасів.

“Звинувачення просило суд винести окрему ухвалу на адресу ФСБ, оскільки визнало, що частину матеріалів справи слідством було сфальсифіковано. Самі обвинувачені також вказали на численні фальсифікації і замовний характер справи”, – зазначив Легостов. 

Російська прокуратура запросила для обох обвинувачених штраф у розмірі 500 тисяч рублів кожному. Оголошення вироку, як повідомляють журналісти, очікується 4 квітня.

Як відомо, про затримання в Севастополі учасників “диверсійно-терористичної групи Головуправління розвідки Міноборони України”, які нібито планували “вчинення диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим”, стало відомо в листопаді 2016 року. Російські силовики затримали тоді Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова, а також Володимира Дудку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter