Суд продовжив арешт Чийгоза ще на два місяці

Дата: 15 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз залишатиметься під арештом ще два місяці.

Як пише портал “Крим. Реаліі“, таке рішення виніс Київський районний суд Сімферополя 15 травня.

Адвокати заарештованого на початку засідання просили суддю відпустити Чийгоза із СІЗО під домашній арешт і на поруки російського правозахисника, члена Ради при президенті Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини Андрія Юрова.

Утім суд відхилив клопотання захисту Чийгоза, продовживши йому арешт до 29 липня включно.

Як пояснив заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, присутній на засіданні, суддя мотивувала це рішення тим, що слідство у кримінальній справі триває, а Ахтем Чийгоз може сховатися.

“Всі доводи про те, що Чийгоз не збирається залишати Крим, оскільки у нього тут рідні, близькі, він тут живе, суддя не взяла до уваги”, – сказав Умеров.

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали “за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях” 29 січня цього року і обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і “Русского єдінства”. Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер “Русского єдінства” Сергій Аксьонов. Тоді в результаті зіткнень двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за даним фактом кримінальну справу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter