Суд відправив на громадські роботи чоловіка за психологічне насильство над тещею

Дата: 18 Червня 2019
A+ A- Підписатися

На Івано-Франківщині Снятинський районний суд відправив на громадські роботи місцевого жителя за домашнє насильство над тещею. 

Про це повідомляє видання KURS.

Правоохоронці встановили, що місцевий житель цілий рік знущався зі своєї тещі: принижував її та ображав словесно. Потерпіла жінка звернулася до поліції, адже стверджувала, що цим він спричинив їй моральні страждання та біль. На суді чоловік визнав свою провину, попросив пробачення у потерпілої та звернувся до суду з проханням суворо його не карати. Зі свого боку жінка наголосила, що стосовно обрання покарання її зятю покладається на розсуд суду.

У підсумку судді вирішили засудити чоловіка до 200 годин громадських робіт за статтею щодо домашнього насильства. 

Як відомо, нещодавно в Україні почав діяти закон, який визначає кримінальну відповідальність за домашнє насильство. Відтепер скоєння злочину на ґрунті статевої належності чи в присутності дитини, як і протиправні дії стосовно людини з інвалідністю, особи, яка має психічні розлади, зокрема порушення розумового розвитку, має обтяжувальні обставини.

Читайте також інструкцію для тих, хто зіткнувся з домашнім насильством

Окремо в законі йдеться про те, що злочин щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває чи перебував у сімейних або близьких стосунках, має обтяжувальні обставини. Відповідні зміни до Кримінального кодексу внесли, ухваливши закон про введення кримінальної відповідальності за домашнє насильство. 

Завдяки закону на Миколаївщині вперше в Україні суд запроторив за ґрати чоловіка, який декілька років вчиняв домашнє насильство над своєю матір’ю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter