Суд з обрання запобіжного заходу Мангеру перенесли

Дата: 03 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному в організації нападу на Катерину Гандзюк Владиславу Мангеру не відбулося у зв’язку з неявкою прокурора.

Про це повідомляє кореспондент Центру прав людини ZMINA з Київського апеляційного суду.

Наступне засідання, де Мангеру мають обрати запобіжний захід, заплановано на 19 червня. Сторона захисту вже подала клопотання про участь Мангера в наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції з Херсона.

Як відомо, нещодавно Мангеру дозволили пересуватися Херсонщиною без попередження слідчих. Досі підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк залишається без закордонних паспортів, але з електронним браслетом. 

Нагадаємо, що на початку лютого цього року голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. Пізніше Мангер заявив, що не тікатиме з країни через підозру в організації вбивства активістки і готовий співпрацювати зі слідством. Згодом він заявив про причетність до вбивства Катерини Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка. СБУ закиди щодо генерала Доценка відкинула, назвавши заяву Мангера “абсурдною та безпідставною”. Згодом на чиновника одягли електронний браслет.

У квітні Мангеру змінили підозру: на думку правоохоронців, він замовляв не вбивство, а побиття Гандзюк. Нещодавно він заявив, що пройшов перевірку на детекторі брехні, проте, на думку активістів та правоохоронців, експертизу не можна вважати дійсною, адже відбулася вона зі значними порушеннями. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter