Суд звільнив засудженого акордеоніста Завадського

Дата: 13 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Суд змінив запобіжний захід для акордеоніста Ігоря Завадського, засудженого до 13 років позбавлення волі за розбещення неповнолітніх, з утримання під вартою на взяття на поруки.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, член фракції Народний фронт Микола Княжицький.

Як пише Ліга, звільнення Завадського стало можливим після того, як Апеляційний суд Києва скасував вирок, винесений Подільським райсудом Києва. У справі проти артиста були виявлені серйозні порушення в першій інстанції, зокрема, була неправильна робота слідчих зі свідками. Тому вона була передано на повторний розгляд.

Захист Завадського сподівався на скасування вироку, однак тепер розраховує на чесне повторне слідство.

Відомий акордеоніст Ігор Завадський 14 липня 2014 року був визнаний винним в скоєнні статевих злочинів відносно неповнолітніх і засуджений до 13 років ув’язнення.

Співучасником цих злочинів визнаний адміністратор Завадського Андрій Брігіда, якому суд присудив 7 років в’язниці. Ще один співучасник – Андрій Бойко – був засуджений до 3 років обмеження волі.

Глава ГПУ Юрій Луценко 30 травня заявив, що допоможе підозрюваним, які роками перебувають в СІЗО. Луценко зазначив, що коли давав перше інтерв’ю на посаді генпрокурора в Лук’янівському СІЗО, дізнався, що відомий акордеоніст Завадський досі перебуває там.

Сам Завадський називає свою справу сфальсифікованою.

Повністю сфальсифікована справа, яку замовив мій колега … Колегу звуть Ян Табачник“, – заявив він. 

Голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров також стверджує, що справу Завадського сфальсифіковано.

«Не було не тільки складу, але навіть і події злочину», – пише Захаров у своїй публікації на Інформаційному порталі ХПГ.

За його словами, Завадський був затриманий 23 березня 2012 року на підставі заяви про злочин, підпис на якій, як з’ясувалося пізніше, був підроблений. В цей же день міліціонери пограбували квартиру Завадського під час обшуку, а його самого жорстоко катували в Шевченківському райвідділі міліції, домагаючись зізнань, але він не обмовив себе. Наслідки тортур – поступова втрата зору.

Захаров нагадує, що незаконне затримання і катування стало предметом заяви до Європейського суду з прав людини.

За його словами, на відео, яке тоді було оприлюднено міліцією, насправді не Завадський, а інший чоловік.

Захаров також стверджує, що судово-медична експертиза показала, що Завадський не скоював злочинів, які йому інкримінувалися, і слідство незаконно призначило повторну експертизу, яка була проведена зі значними порушеннями закону і дала потрібні слідству дані, які були незаконно використані для вироку. Були й інші грубі порушення кримінально-процесуального закону – незаконна зміна підслідності без узгодження з прокурором, залучення в якості понятих співробітників міліції і багато інших.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter