Суд на півроку продовжив арешт фігурантів “ялтинської справи Хізб ут-Тахрір”

Дата: 04 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Фігуранти “ялтинської справи Хізб ут-Тахрір” Емір-Усеїн Куку, Муслім Алієв, Вадим Сірук, Енвер Бекіров, Рефат Алімов і Арсен Джеппаров знаходитимуться під арештом до 27 травня 2018 року.

Відповідне рішення 4 грудня на виїзному засіданні в Сімферополі прийняв Ростовський окружний військовий суд, повідомляють Крим.Реалії.

Емір-Усеїн Куку

“Прокурор” мотивував продовження арешту тим, що “обвинувачені можуть знищити докази у справі, вплинути на свідків і сховатися від суду”.

Сторона захисту зі свого боку зазначила, що держобвинувач не надав жодного документального підтвердження своєї позиції, та просила “суд” змінити запобіжний захід на домашній арешт.

Слідство в справі “ялтинської шістки” на сьогодні закінчено. Попереднє судове засідання, на якому Ростовський окружний військовий суд розпочне розгляд справи по суті, призначене на 11 грудня.

Фігуранти “ялтинської справи Хізб ут-Тахрір” Арсен Джеппаров і Рефат Алімов перебувають під вартою після арешту в Краснокам’янці 18 квітня 2016 року.

Перших чотирьох обвинувачених “ялтинської справи Хізб ут-Тахрір” заарештували 11 лютого 2016 року. Серед них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку, алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам’янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.

Захисники заарештованих і засуджених у “справі Хізб ут-Тахрір” кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Представники міжнародної ісламської політичної організації “Хізб ут-Тахрір” називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн у ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього й кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії.

Верховний суд Росії заборонив “Хізб ут-Тахрір” 2003 року, включивши до списку 15 об’єднань, названих “терористичними”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter