Суд визнав, що “Інтер” порушив журналістські стандарти в сюжетах про Громадську раду доброчесності

Дата: 13 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Києва зобов’язав телеканал “Інтер” надати ексспівкоординатору Громадської ради доброчесності Віталію Титичу право на відповідь. Титич має виступити в програмі “Подробиці” зі спростуванням поширеної програмою інформації про діяльність громадського органу.  

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на Громадську раду доброчесності. 

Фото із засідання суду / сайт grd.gov.ua

Таке рішення, пише видання, суд ухвалив 10 грудня, частково задовольнивши позов Віталія Титича до “Інтера” про забезпечення права на відповідь та спростування недостовірної інформації. Згідно з рішенням суду, “Інтер” зобов’язаний надати право на відповідь протягом 15 днів з дня набрання цим судовим рішенням чинності.

ІМІ нагадує, що 13 червня 2017 року на телеканалі “Інтер” у програмі “Подробиці” вийшов сюжет “Отбор судей в Верховный Суд: кто виноват в срыве процесса”. Його присвятили конкурсу з обрання суддів до оновленого Верховного Суду України і, зокрема, діяльності Громадської ради доброчесності при Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.

14 червня 2017 року до Незалежної медійної ради надійшло звернення від Громадської ради доброчесності з проханням про незалежну експертизу щодо можливих порушень з боку телеканалу “Інтер” та його працівників законодавства України, міжнародного права, міжнародних стандартів із питань діяльності ЗМІ та журналістської етики, допущених під час трансляції вищевказаного сюжету. Зокрема, стосовно того, що в сюжеті присутня однобічна критика діяльності Громадської ради доброчесності. 

Незалежна медійна рада у своєму висновку зазначила, що в сюжеті порушено стандарти збалансованості, відокремлення фактів від коментарів і точності подання інформації, відображених у статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” та редакційному статуті каналу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter