Суд зобов’язав видання LB.ua спростувати інформацію про нібито секс єпископа УПЦ Микити з хористом

Дата: 15 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві Шевченківський райсуд визнав недостовірною інформацію, поширену виданням LB.ua, про те, що єпископа УПЦ Микиту нібито “заскочили в момент фізичної близькості із 17-річним хлопцем” під час обшуків працівниками СБУ собору в Чернівцях.

Про це повідомило “Суспільне” з посиланням на відповідне судове рішення.

Фото з відкритих джерел

Зокрема, у рішенні наголошується на такому: “Визнати недостовірною інформацію, розміщену та поширену інтернет-виданням “Лівий берег” у публікації, а саме інформацію наступного змісту: “…під час обшуку співробітники СБУ заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі”.

Водночас суд зобов’язав видання та його шеф-редакторку Соню Кошкіну спростувати поширену інформацію не пізніше ніж через 15 днів із дня набрання рішенням суду законної сили.

Також ТОВ “Видавничий дім “ЛБ” має сплатити на користь єпископа 10 тисяч гривень за моральну шкоду та понад 2 тисячі гривень судового збору.

Ще 20 тисяч гривень та вартість судового збору стягнуть з Кошкіної, яка опублікувала фото з місця обшуків у телеграмі.

Рішення суду можна буде оскаржити впродовж 30 днів із дня його проголошення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що єпископ Івано-Франківський і Коломийський Микита звернувся до суду через нібито наклеп, який поширило видання LB.ua та низка інших ЗМІ, щодо його близькості із 17-річним юнаком.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter