Суд зобов’язав поліцію відкрити провадження через антисемітське висловлювання учасника Маршу УПА 

Дата: 24 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві суд зобов’язав поліцію відкрити кримінальне провадження через антисемітське висловлювання учасника тогорічного Маршу на честь річниці заснування Української повстанської армії та Дня захисників та захисниць України.

Про це повідомляють в офіційному телеграм-каналі Об’єднаної єврейської общини України.

Йдеться про випадок, який стався 14 жовтня минулого року. Перед початком Маршу УПА чоловік, “одягнений у форму Збройних сил України нового зразка”, вдався до мови ворожнечі. Він вигукнув фразу: “За українську Україну без клятих жидів і москалів”. Цей момент потрапив на відео блогера Павла Кухаркіна з Klymenko time (медіа Олександра Клименка, ексміністра доходів і зборів України із “сім’ї Януковича”). 

Як з’ясувалося пізніше, цим чоловіком виявився грузин Кахабер Кардава, що воював у ЗСУ. ОЄОУ пише, що в Апараті головнокомандувача ЗСУ повідомили: у квітні 2017 року чоловіка звільнили з військової служби в запас. Там додали, що вияв дискримінації за ознакою національності є неприпустимим. 

Водночас поліція тоді не відкрила провадження, тож ОЄОУ звернулася до суду, який зобов’язав правоохоронців внести дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter