Суд зобов’язав компанію Google виплатити один мільйон доларів керівниці відділу компанії за гендерну дискримінацію

Дата: 22 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У США журі присяжних присудило компанії Google виплатити керівниці відділу розробки Google Cloud Улку Роу компенсацію в розмірі понад один мільйон доларів за гендерну дискримінацію.

Таким чином присяжні визнали, що в компанії по-різному ставляться до працівників через їхню стать, пише Bloomberg.

Улку Роу. Джерело: tgrthaber.com.tr

Роу подала до суду на Google, стверджуючи у позові, що в компанії чоловікам платили більше, попри їхній менший, ніж в неї досвід. Також їй відмовляли у підвищенні у помсту за скарги, наголошувала вона.

Журі з восьми присяжних постановило, що компанія Google винна Роу 150 тисяч доларів за “біль і страждання” через дискримінацію і ще один мільйон – як компенсацію.

Водночас під час судового розгляду компанія стверджувала, що Роу мала ті самі можливості, що і її колеги-чоловіки.

Зі свого боку жінка розповіла, що Google дискримінувала її, найнявши на посаду нижчого рівня і заплативши менше, ніж чоловікам, які робили таку ж роботу. Зокрема, вона стверджувала, що прийшла на роботу з 23-річним досвідом у сфері фінансових послуг і технологій. Проте працівники-чоловіки, за її словами, з меншою кваліфікацією отримували більшу зарплату.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що адвокаційна група GWL Voices, яка складається з колишніх лідерок ООН, заявила, що організація тримає права жінок “у заручниках” і має вживати заходів для забезпечення гендерної рівності в організації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter