Суд закрив справу про смерть підлітка на Київщині після побиття, бо прокурор пізно подав обвинувальний акт

Дата: 24 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Києво-Святошинський райсуд Київської області закрив справу про загибель 17-річного хлопця, адже прокурор передав обвинувальний акт щодо п’яти обвинувачених до суду із запізненням.

Про це повідомила адвокатка Марина Ільяшенко.

Померлий 17-річний Олександр. Фото: скріншот відео “Надзвичайні новини”

12 липня 2020 року загиблий хлопець на ім’я Олександр відпочивав із друзями на березі озера в селі Малютянка на Київщині. Близько 22-ї години 30 хвилин п’ятеро обвинувачених напідпитку, які відпочивали поряд, підійшли до підлітка та почали чіплятись.

Вони нецензурно лаялись у його бік, били кулаками по голові та тулубу, а трохи згодом один з них, поки двоє інших тримали померлого, завдав йому декілька ударів по різних частинах тіла битою. Її кривдники принесли з дому. 

Хлопець, який отримав синці, садна, крововиливи та неповний перелом восьмого ребра, помер у кареті швидкої. Водночас причиною смерті, як ідеться у висновку судмедексперта, стали гостра ішемічна хвороба серця з розвитком серцево-легеневої недостатності на тлі хронічного катарального бронхіту та алкогольної інтоксикації (1,26 %).  

“Описані тілесні ушкодження мають ознаки легких тілесних ушкоджень та в прямому причинному зв’язку з настанням смерті не перебувають”, – дійшли висновку експерти. 

За словами Ільяшенко, яка представляла інтереси потерпілого, незалежна експертиза встановила причинно-наслідковий зв’язок між побиттям та смертю, однак її результати не переконали суддю Ганну Перекупку.

“Нанесено 33 удари тупим предметом (битою)… Інкримінували хуліганство (ч. 4 ст. 296 КК України)… Частину 2 ст. 121 ККУ (умисне тяжке тілесне ушкодження) взагалі проігнорували, а ст. 115 КК (умисне вбивство) виключили за два тижні до скерування обвинувального акта до суду”, – зазначила захисниця. 

Прокурор передав обвинувальний акт у справі до суду із запізненням на чотири дні, а тому згідно з п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК кримінальне провадження закрили. 

“Феміда сьогодні говорила, в принципі, як і завжди, іменем України!!! Тому, шановні громадяни України, не турбуйтесь!!! Вчиняйте кримінальні правопорушення, вбивайте людей… і не переживайте і вагайтесь… вам (навмисно з маленької літери) за це нічого не буде. Феміда зав’язала очі й бачить усе по-своєму!!!” – обурюється Ільяшенко. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter