Суд зобов’язав президента Бразилії, який заперечує коронавірус, носити маску

Дата: 24 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Федеральний суд Бразилії зобов’язав президента країни Жаїра Болсонару носити маску в громадських місцях. 

Про це повідомляє The Guardian.

Уперше коронавірус у країні виявили 25 лютого, після того як 61-річний чоловік повернувся з Італії, охопленої вірусом. Коронавірус швидко поширювався країною, а тому станом на сьогодні ним захворіло 1,15 мільйона бразильців. Водночас Болсонару із самого початку епідемії називав COVID-19 фантазією, яку вигадали ЗМІ, а також відмовлявся запроваджувати національні обмежувальні заходи, наприклад закрити школи, торговельні центри та інші місця масового скупчення людей. Через це багатьом губернаторам доводилося намагатися вводити карантинні заходи самостійно, однак вони натрапили на різку протидію та публічну критику президента, який називав такі заходи екстремальними.

“Президент повинен вжити всі необхідних заходів, щоб уникнути передання COVID-19”, – постановив суд. 

Суддя, який ухвалював рішення щодо Болсонару, наголосив, що, незважаючи на те що серед медиків та науковців не існує єдиної думки щодо безсимптомного поширення коронавірусу, виходити в люди без використання засобів індивідуального захисту нешанобливо щодо здоров’я інших людей. У разі порушення правила  президенту загрожує штраф у розмірі 2000 реалів (310 фунтів стерлінгів).

Нагадаємо, що Болсонару став президентом Бразилії в жовтні 2018 року. Очільника країни називають “бразильським Дональдом Трампом”, адже він відомий своїми крайніми правими поглядами. Зокрема, в одному з інтерв’ю він заявив, що жінка повинна отримувати меншу, ніж чоловік, зарплату, тому що може завагітніти й піти в декрет. У 2011 році він сказав, що “вважає за краще, щоб його син помер в автокатастрофі, ніж був геєм”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter