Суд арештував колишнього співробітника СБУ, який зізнався у вбивстві чоловіка

Дата: 31 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Києва арештував на 2 місяці без права внесення застави колишнього співробітника Служби безпеки України, який зізнався у вбивстві людини. Чоловікові загрожує від 7 до 15 років тюрми.

Про це повідомила Київська міська прокуратура на своїй сторінці у фейсбуці.

Фото: Київська міська прокуратура

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві повідомлено про підозру експравоохоронцеві у вчиненні умисного вбивства (попередня правова кваліфікація ч. 1 ст. 115 КК України) “, – йдеться в повідомленні.

30 жовтня суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою впродовж 60 діб без можливості внесення застави.

Досудове розслідування встановило, що 29 жовтня близько 13 години дня, у хостелі на вулиці Жилянській знайшли тіло чоловіка з численними ножовими пораненнями.

Під час слідчих дій правоохоронці встановили особу, причетну до злочину. Ним виявився 48-річний чоловік, колишній працівник правоохоронних органів, який проживав у цьому хостелі.

“Як встановило слідство, під час раптово виниклого конфлікту підозрюваний завдав потерпілому 47 ударів ножем у різні частини тіла, внаслідок чого настала смерть потерпілого”, – зазначили у прокуратурі.

Після вбивства чоловік втік з місця події, однак за декілька годин добровільно з‘явився до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що колишній співробітник Служби безпеки зізнався у вбивстві людини, яка, за його словами, намагалась завербувати його для вчинення терактів. У ніч з 28 на 29 жовтня, за словами есбівця, до нього звернувся знайомий, який просив допомогти з організацією терактів у Києві. Переговори проходили у готелі в середмісті столиці, а після відмови колишнього правоохоронця знайомий спробував його вбити.

“Зав’язалась бійка, у результаті якої він завдав ножового поранення “вербувальнику”, – розповіли слідчі. 

Експравоохоронець стверджує, що відразу після вчиненого поїхав до своїх колишніх колег, однак вони, як йому здалося, розповідь не сприйняли серйозно. Через це він прийшов на прийом до чергового слідчого Державного бюро розслідувань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter