Суд заарештував частину активів телеканалу “Прямий” і 5 каналу, що належить Порошенку

Дата: 10 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Телеканал “Прямий” і 5 канал мають декілька бенефіціарів, тому Печерський районний суд Києва заарештував лише ті частки медіа, що належать п’ятому президентові Петру Порошенку.

Про це 10 січня повідомила на брифінгу речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян, пише Укрінформ.

Петро Порошенко. Джерело: agropolit.com

За її словами, суд арештував майно, яке, згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Єдиним реєстром юридичних осіб, належить Порошенку на правах власності. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права тощо.

“У ЗМІ з’явилась інформація, що суд арештував активи телеканалів “5 канал” та “Прямий”, власником яких є медіахолдинг “Вільні медіа”. ДБР заявляє, що ця інформація є маніпулятивною і не відповідає дійсності. Обидва канали можуть вільно продовжувати свою роботу. Арешт на корпоративні права на вказані канали та їх активи не накладався і будь-яких обмежень їх діяльності не відбулося”, – підкреслила Сап’ян.

Вона водночас запевнила, що арешт не є відчуженням і обмеження діяльності 5 каналу та телеканалу “Прямий” не відбулося.

На сайті ДБР також повідомляється про арешт частки в статутному капіталі ТОВ “Автор ТВ” (Кам’янське Дніпропетровської області) та дочірнього підприємства “ТРК НБМ-Запоріжжя”.

ТОВ “Вільні медіа”, яке транслює “Прямий” і 5 канал, назвало рішення Печерського райсуду міста Києва про арешт ТОВ “Телекомпанія “Автор ТВ” та дочірнього підприємства “ТРК НБМ-Запоріжжя” “першими кроками з припинення мовлення незалежних телеканалів та зачисткою інформаційного простору країни”.

Нагадаємо, що 6 січня Печерський райсуд Києва арештував майно Порошенка в справі про підозру в держзраді та сприянні тероризму.

Про підозру нардепу повідомило ДБР 20 грудня 2021 року – в межах справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Підозру йому надіслали за місцем проживання, реєстрації, а також за місцем роботи, оскільки на той момент Порошенка не було в Україні: він перебуває у відрядженні в ЄС. Він сам заявив, що повернеться до України 17 січня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter