Суд визнав Юрія Россошанського винним у вбивстві активістки Ірини Ноздровської

Дата: 03 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
 

Шевченківський районний суд Києва визнав винним Юрія Россошанського у вбивстві громадської активістки Ірини Ноздровської й присудив йому 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє кореспондентка ZMINA. 

Донька Анастасія Ноздровська та мати вбитої активістки Катеріна Дуняк. Фото: Анастасія Москвичова

Термін Россошанському почнуть рахувати з моменту взяття під варту, тобто із січня 2018 року. Як пояснив суддя Павло Слободянюк, засудити Россошанського до довічного позбавлення волі суд не міг, адже чоловіку на момент проголошення вироку виповнилося 68 років.

Суд визнав свідчення Россошанського досить детальними, а його попередні заяви про примушування з боку поліції звести на себе наклеп такими, що не відповідають дійсності.

Водночас суд визнав неприпустимим через процесуальні порушення і вилучив протокол обшуку помешкання Россошанських, під час якого нібито знайшли пляму на стіні, зіскоб з якої виявив сліди крові загиблої активістки. Також через процесуальні порушення неприпустимими визнали результати експертизи епітелію з-під нігтів загиблої, що нібито містили ДНК обвинуваченого, протокол огляду місця подій та огляду фейсбук-сторінки потерпілої.

З іншого боку, версію сторони потерпілих – родини Ірини Ноздровської – про замовний і груповий характер злочину суд визнав такою, що не знайшла підтвердження в матеріалах слідства.

Мати вбитої активістки Катерина Дуняк під час засідання суду у 2021 році. Фото: Судовий репортер

Окрім 15 років в’язниці, за вироком суду, Юрій Россошанський також має відшкодувати близько 4 мільйонів гривень потерпілій стороні за моральну шкоду, відповідно до їхніх цивільних позовів.

Вирок можна оскаржити в апеляційному суді, але до розгляду апеляції Россошанського триматимуть під вартою.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter