Суд виправдав ексміліціонера, якого звинувачували у фабрикуванні проваджень на автомайданівців

Дата: 08 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Солом’янський суд Києва повністю виправдав ексміліціонера Олега Гусєва, якого звинувачували у фабрикуванні проваджень проти активістів Євромайдану. 

Про це повідомляє Insider.

Слідство вважало, що за часів Євромайдану Гусєв разом з іншими правоохоронцями складав фальшиві рапорти за начебто відмову зупинитися на вимогу міліціонера на активістів Автомайдану. Такі рапорти часто складали на учасників поїздки до резиденції колишнього президента Віктора Януковича. Згодом у судах активісти подавали докази про те, що вони або їхні автомобілі в момент складання рапорту перебували в іншому місті або навіть за кордоном.

Солом’янський суд визнав деякі докази прокуратури в справі очевидно неприпустимими. Так, копію протоколу про адміністративне правопорушення, складеного на потерпілого під час Євромайдану активіста, суд вважав не завіреною належним чином, а тому судді нібито не змогли ідентифікувати, хто підписав протокол. Відкинув суд як докази й рапорти. Їх визнали неофіційними документами.

Журналісти видання повідомили, що потерпілий у справі Арсеній Толстих планує оскаржувати виправдувальний вирок.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Богунський районний суд Житомира присудив 300 тисяч гривень компенсації моральної шкоди колишньому співробітникові ДАІ Віктору Тищенкові, якого судили за фальсифікацію протоколу на учасника поїздки в Межигір’я під час Революції гідності. 

Тищенко склав протокол за підробленим рапортом на активіста Сергія Прохора. Він начебто не зупинився на вимогу правоохоронця дорогою до Межигір’я. Під час слідства факти довели, що правоохоронець “зупиняв” авто за дві години до того, як воно фізично з’явилось у місці “зупинки”, а сам Прохор узагалі був в іншому місці, що доводять покази свідків. 

Як відомо, що в лютому минулого року в п’яту річницю розстрілів на Євромайдані міжнародні партнери та правозахисні організації закликали Україну краще розслідувати справи Майдану. Деякі навіть називали розслідування розстрілів активістів під час Революції гідності “ганьбою українського судочинства”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter