Суд відпустив підозрюваного в розстрілі активістів на Майдані беркутівця під домашній арешт

Дата: 19 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Святошинський районний суд Києва відпустив ексберкутівця Олександра Маринченка під домашній арешт. 

Про це повідомляє LВ.ua.

На засіданні суд розглядав клопотання прокурорів про продовження запобіжного заходу ексберкутівцям, обвинуваченим у розстрілах на Майдані. Як зазначає видання, таке клопотання розглядають кожні два місяці, оскільки запобіжний захід обирають саме на такий термін. У підсумку трьох колишніх силовиків залишити під вартою ще на два місяці, а Маринченка відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, що в лютому цього року в п’яту річницю розстрілів на Євромайдані міжнародні партнери та правозахисні організації закликали Україну краще розслідувати справи Майдану. Деякі навіть називали розслідування розстрілів активістів під час Революції гідності “ганьбою українського судочинства”.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 осіб загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 людей дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”. Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднані в одну велику “справу Майдану”, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують убивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Нещодавно Богунський районний суд Житомира присудив 300 тисяч гривень компенсації моральної шкоди колишньому співробітникові ДАІ Віктору Тищенкові, якого судили за фальсифікацію протоколу на учасника поїздки до Межигір’я під час Революції гідності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter