Суд відправив відомого фотографа Ктиторчука під варту за підозрою у зґвалтуванні неповнолітніх

Дата: 01 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Святошинський районний суд Києва відправив на два місяці за ґрати без права на заставу відомого фотографа Олександра Ктиторчука, якого правоохоронці підозрюють у зґвалтуванні неповнолітніх. 

Про це повідомляє ТСН.

25 листопада в поліції повідомили, що затримали в Києві відомого фотографа, підозрюваного в розбещенні неповнолітніх дівчат. За даними слідства, чоловік вчиняв розпусні дії стосовно 15- і 17-річних дівчат у мікроавтобусі своєї цивільної дружини, а також в орендованій квартирі. Як розповів згодом начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов у фейсбуку, затриманий знімав статеві акти з неповнолітніми на відео і зберігав ролики на комп’ютері. 

Невдовзі медіа почали повідомляти, що затриманим фотографом виявився 56-річний Олександр Ктиторчук – викладач Київської школи фотографії, відомий своїми роботами в стилі ню та співпрацею із зірками шоу-бізнесу. 

Наразі Ктиторчук відкидає обвинувачення поліції. Також відкидає їх і його цивільна дружина Лариса. 

“Ви бачили, як мене затримували? Це ж концерт, театральна постанова. Я перший раз у житті потрапив у таку ситуацію. Навіть не знаю, що говорити”, – сказав він перед засіданням суду. 

Затримання фотографа. Фото зі сторінки Андрія Нєбитова

Водночас відомо, що у своїх інтерв’ю фотограф називав фотоапарат інструментом доступу до жінки та не приховував того факту, що має сексуальні стосунки зі своїми моделями.

“Коли я тільки почав фотографувати, хотів двох речей: заробити грошей і займатися сексом. Уже тоді я розумів, що чоловікові з фотоапаратом вирішити ці завдання простіше… У нашій країні, щоб управляти жінкою на зйомці, потрібні насильство і секс. Пояснюю, що я маю на увазі. Нам усім подобаються живі люди – зі щирою реакцією і справжніми емоціями. Але більшість українців весь час “на шухері”, в очікуванні нападу. І мені як фотографу доводиться застосовувати психологічне насильство: струснути їх, шмагнути, дозволити бути собою без побоювання. Улюблений мій вислів: “Прибери дурепу з обличчя!” Всі відразу розуміють, що я маю на увазі”,розповідав він у 2012 році журналістам.

Окрім запобіжного заходу судді також зробили засідання в справі закритим. 

Нагадаємо, що у вересні правоохоронці повідомили про підозру у зґвалтуванні дівчат екскерівнику дитячого табору на Львівщині. Про ймовірні злочини дізналися, коли минулого року до правоохоронців звернулась одна з жертв чоловіка. Згодом, під час розслідування, поліцейські дізналися про інші 11 випадків, перший з яких датується ще 2005 роком. 

На початку року президент Володимир Зеленський підписав закон щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи й статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього, та посилення відповідальності за такі злочини.

Водночас, як зазначають експерти, виключно посилення покарання за такі злочини не вистачить для того, щоб уберегти дітей від сексуального насильства. Журналістка ZMINA поспілкувалась із фахівцями в цій галузі та докладно розповіла про ризики запровадження реєстру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter