Суд відправив під домашній арешт підозрюваних у підпалі синагоги в Херсоні

Дата: 15 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Херсонський міський суд відправив під домашній арешт до 9 липня двох підозрюваних у підпалі будинку юдейської релігійної громади в Херсоні. 

Про це повідомляє пресслужба суду. 

“З подання слідчого вбачається, що дана подія сталася 20 квітня 2020 року близько 2:30 ночі по вулиці Театральній. Двоє підозрюваних, переслідуючи прямий умисел, направлений на умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу на ґрунті національної та релігійної нетерпимості, прибули до Херсонської іудейської релігійної громади та за допомогою запальнички підпалили кожен по пляшці заздалегідь заготовленої запалювальної суміші, кинули їх у фасад будівлі, в результаті чого виникла пожежа вказаної споруди”, – йдеться в повідомленні. 

У ньому додають, що двох хлопців 18 та 19 років підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) та ст. 178 (пошкодження релігійної споруди) КК України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до десяти років.  

Нагадаємо, що 10 травня співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали двох молодиків, які спробували підпалити будівлю синагоги в Херсоні. Пожежа пошкодила фасад будівлі, а сума збитків становила понад 30 тисяч гривень. 

У повідомленні правоохоронців ішлося про те, що зловмисники підтримують нацистську ідеологію, тож у змові зі спільниками вирішили в такий спосіб “відзначити” річницю від дня народження лідера нацизму. 

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв назвав спробу підпалу “зухвалим і підлим проявом антисемітизму, якому не місце в сучасному українському суспільстві”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter