Суд в Обухові залишив без розгляду позов забудовниці, яка вимагає знести будинок активістки

Дата: 14 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Обухівський районний суд Київської області залишив без розгляду позов забудовниці Олени Мількевич до громадської активістки Наталії Дронь через повторну неявку позивача.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Активістка Наталія Дронь. Фото: Анастасія Москвичова

У жовтні поточного року до Центру прав людини ZMINA звернулася жителька Обухова Наталія Дронь. Вона розповіла, що власниця сусідньої земельної ділянки Олена Мількевич подала до суду позов з вимогою знести її будинок. Мількевич, як ідеться в матеріалах справи, купила ділянку з приватним будинком, який пізніше реконструювала в семиповерхівку з цокольним та мансардним поверхами, а її сусідка до початку реконструкції почала зводити свій будинок на відстані шести метрів від її нереконструйованого будинку, що порушує будівельні норми.

Дронь розповідає, що має всі дозвільні документи на початок будівельних робіт щодо свого будинку, а Мількевич, за її словами, не реконструювала, а знесла і заново почала будувати будинок без відповідних документів. Активістка раніше подавала позов щодо жінки, і в січні Верховний Суд ухвалив рішення про розгляд скарги заново. Отже, позов Мількевич – це фактично зустрічний позов до позову Дронь.

Будинок, про який ідеться, є частиною ЖК “Comfort house” в Обухові, що наразі складається з трьох новобудов, дві з яких заселені нібито, але на сайті ЛУН зазначається, що дозвіл на будівництво принаймні однієї з них анулювали. Два роки тому журналісти телеканалу “ЗІК” з’ясували, що будинки, які перевищують передбачену поверховість та мають інші порушення, не зносять, бо в них заселилися люди. 

Рішення залишити без розгляду позов забудовниці ухвалив суддя Олександр Тиханський. За його словами, представникам позивача надсилали повідомлення про призначені засідання, але ті двічі не приходили, не повідомляючи причин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter