Суд у Німеччині відхилив позов екологів проти “Північного потоку-2”

Дата: 19 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Вищий адміністративний суд у Грайфсвальді відхилив позов, поданий німецькою природоохоронною організацією Deutsche Umwelthilfe (DUH) проти будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Про це інформує DW із посиланням на пресслужбу суду.

Громадська організація подала позов проти гірського управління німецького міста Штральзунд, яке було одним із ліцензуючих органів і 2018 року відповідало за дозвіл на будівництво та експлуатацію трубопроводу у прибережних водах Німеччини.

Як повідомили в суді, позивач домагався внесення змін до рішення про затвердження проєкту від 31 січня 2018 року, виданого на користь компанії-оператора Nord Stream 2 AG стосовно газопроводу. При цьому екологи посилалися на необхідність включення до постанови розпорядження про оцінку небезпеки викидів метану під час постачання газу, спираючись на нові результати американського дослідження.

Під час оголошення вердикту суд  зазначив, що у позивача не було необхідних правових повноважень для внесення зазначених доповнень щодо ділянок, що проходять морем у зоні юрисдикції ФРН та наземних об’єктів у Лубміні.

Крім того, трубопровід ще до введення в експлуатацію перевірили на газонепроникність відповідно до правил технічної безпеки під час попередніх тестів.

“Щодо супутньої російської газової інфраструктури на суходолі, то скарга була прийнятною, але необґрунтованою. Установки там не були частиною затвердженого планом проєкту”, — наголосили у Вищому адміністративному суді у Грайфсвальді.

Зрештою, при затвердженні проєкту загалом було оцінено вплив на навколишнє середовище, зокрема з урахуванням викидів метану, йдеться у постанові.

Нагадаємо, Федеральне мережеве агентство Німеччини тимчасово зупинило процес сертифікації компанії Nord Stream 2 AG як оператора російського газопроводу “Північний потік-2”. Після ретельного вивчення документації агентство дійшло висновку, що сертифікувати оператора газопроводу “Північний потік-2” можна буде лише в тому випадку, якщо цей оператор буде організований у юридичній формі відповідно до німецького законодавства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter