Суд у Мілані призначив додаткову експертизу в справі нацгвардійця Марківа

Дата: 02 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд у Мілані призначив у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа додаткову експертизу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який перебуває в Мілані, повідомляє пресслужба міністерства.

За словами Авакова, йдеться про проведення експертизи запису прослуховування Марківа в СІЗО, на якому чути, як українець нібито сказав “я вбив журналіста”.

“Адвокати з нашої сторони свої позиції заявили, призначена додаткова експертиза. Сторона обвинувачення намагається інтерпретувати непрямі слова Марківа з прослуховування в тюрмі. Ніби було сказано “вбили журналіста”, а намагаються інтерпретувати ніби “я вбив”, – цитує Авакова пресслужба МВС України.

За інформацією журналістки Ольги Токарюк, яка відстежує судовий процес над Марківим, експертизу і переклад усієї 50-хвилинної розмови, в якій нібито звучали ці слова, робитимуть двоє експертів – від обвинувачення і від захисту.

Рішення суду щодо клопотань адвокатів Марківа і держави Україна про проведення слідчих дій у Слов’янську для долучення нових доказів поки що немає, додала Токарюк. Вона сподівається, що це рішення буде ухвалене на наступних засіданнях суду.

Аваков заявив, що італійській стороні офіційно пропонували приїхати на місце подій, проте ніхто жодного разу не приїхав.

“Ми провели експеримент у той же період, коли загинули Миронов і Рокеллі. Наполягаємо, що автомат не може стріляти на 1500 м і при цьому вбивати прицільно. І Рокеллі, і Миронов не були в прямій видимості. Хочемо, аби також долучили записи, які надав Рігалон: там видно і чутно стрільбу, яка відбувалася в 200 м, а не з боку гори Карачун”, – сказав Арсен Аваков.

Наступні засідання апеляційного суду призначено на 15 та 23 жовтня.

Як відомо, 11 вересня сторона захисту Марківа подала до апеляційного суду присяжних Мілана нові виправдувальні докази в справі загибелі іноземних репортерів на Донбасі в травні 2014 року.

Захисники сподіваються, що нові дані стануть додатковим матеріалом, щоб переконати апеляційний суд ухвалити виправдувальний вирок Віталію Марківу. Чи будуть ці докази долучені до розгляду справи в Мілані, має вирішити суддя.

Влітку минулого року суд присяжних Павії засудив бійця до 24 років позбавлення волі за співучасть в убивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі та його перекладача, російського правозахисника Андрія Миронова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter