“Суд” у Криму оштрафував громадського журналіста “Кримської солідарності”

Дата: 14 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Нижньогірський районний суд  Криму” оголосив вирок у кримінальній справі стосовно громадянського журналіста “Кримської солідарності” Айдера Кадирова.

Про це повідомляє видання “Кримський процес”

Айдер Кадиров

“Суддя” Марина Бриндя визнала винним громадянина України в скоєнні злочину за ст. 205.6 КК РФ (“Неповідомлення про злочин”). Як покарання громадському журналісту призначено штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

26 квітня під час виступу на дебатах у цій кримінальній справі державний обвинувач попросив для Кадирова покарання у вигляді штрафу розміром 25 тисяч рублів.

Нагадаємо, 31 серпня після проведення обшуків в Судаку, Радянському і Нижньогірському районах, чотирьох кримських татар – Айдера Кадирова, Енвера Топчі, Рідвана Умерова та Айдера Аблякімова – доставили до незаконного “Управління ФСБ в Республіці Крим і Севастополі” для допиту. Пізніше всім їм висунули звинувачення за ст. 205.6 КК РФ за те, що вони не повідомили правоохоронні органи про листування з певним Уміджоном Дададжоновим, який начебто воює в терористичній організації “Ісламська держава”.

 25 березня Енвера Топчі “суд” визнав винним і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відомо, прокуратура і поліція Автономної Республіки Крим почали кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримськотатарських активістів 31 серпня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter