Суд на 17 тисяч гривень оштрафував нападника на неповнолітнього хасида в Умані

Дата: 13 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Уманський міськрайонний суд визнав винним місцевого жителя в нападі на неповнолітнього брацлавського хасида. Порушник сплатить штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Про це повідомили на сайті Черкаської обласної прокуратури. 

Фото надане ОЄГУ

Раніше ZMINA з посиланням на Міхаеля Ткача, голову Об’єднаної єврейської громади України, писала, що в ніч на 18 жовтня в Умані троє невідомих молодиків порізали обличчя 17-річному громадянину Ізраїлю на ім’я Йегуда.

Однак у рішенні суду йдеться, що рану на щоці та губі потерпілому завдали ударом кулака. Відповідно до висновку експертизи, Йегуда отримав легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я. 

Вирок ухвалили за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (“Хуліганство”). Суд дійшов висновку, що нападник діяв, “зневажливо ставлячись та грубо порушуючи громадський порядок, з хуліганських мотивів, а саме явної неповаги до особистості, з метою самоутвердитися за рахунок приниження інших осіб шляхом спричинення фізичного болю, діючи умисно та цілеспрямовано, з особливою зухвалістю”.   

У вироку суду не фігурує 161-ша стаття ККУ (“Порушення рівноправності громадян”), попри те що Об’єднана єврейська громада кваліфікувала напад як антисемітизм – фізичний вияв ненависті до єврея без будь-яких на те причин. 

“Ми правильно розуміємо, що розбити до крові обличчя іноземному громадянину (при тому що глава МЗС Україні публічно засудив і закликав розслідувати цей злочин) коштує всього лише 17 000 гривень?” – риторично питають у телеграм-каналі ОЄГУ.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter