Суд Кувейту скасував закон, який забороняв “наслідування” протилежної статі

Дата: 19 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Кувейті Конституційний суд скасував статтю Кримінального кодексу, яка передбачала покарання за “наслідування” протилежної статі.

Про це повідомила правозахисна організація Amnesty International.

Джерело: ANGELA WEISS/AFP

Стаття 198 була глибоко дискримінаційною, надто нечіткою й узагалі ніколи не мала бути законно ухваленою“, – зазначили в організації.

Правозахисники це рішення назвали “великим проривом” у галузі прав транслюдей, які проживають у регіоні Перської затоки.

Конституційний суд зазначив, що стаття 198 була неконституційною, оскільки не передбачала “об’єктивних норм” для визначення правопорушення.

Закон був занадто розпливчастим і широким. Ми ґрунтували нашу вимогу на наявності медичних та конституційних основ, а також вказували, що існують гормональні та психологічні фактори, які не залежать від людини“, — розповів адвокат Алі аль-Ар’ян, який подав позов про скасування статті два роки тому.

Представники Amnesty International зауважили, що тепер влада країни має звільнити всіх ув’язнених за цією статтею, включаючи трансжінку Маху аль-Мутаїр. У жовтні минулого року її визнали винною в “наслідуванні” протилежної статі та засудили до двох років ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter