Суд дав 11 років колонії винуватиці теракту в харківському пабі “Стіна”

Дата: 07 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Київський районний суд Харкова визнав винною та відправив до колонії винуватицю теракту в місцевому пабі “Стіна”, внаслідок якого у 2014 році постраждало 13 людей.

Про це повідомляє “UA: Харків”.

Наслідки теракту в пабі “Стіна”

52-річна Марія Ковтун, як стверджували правоохоронці, очолювала одне з угруповань терористичної організації “Харьковские партизаны”, члени якої виступали за створення так званої “Харківської народної республіки”. За інформацією журналістів, паб, у якому влаштували теракт, був місцем зустрічей волонтерів та активістів, які збирали допомогу військовим та переселенцям із зони АТО.

Жінку визнали винною за статтями “теракт” та “незаконне зберігання зброї”. Прокурор Олег Максюк просив максимальної міри покарання для жінки: 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сама Ковтун своєї провини не визнала і просила суд виправдати її.

За словами адвоката жінки, під вартою Ковтун перебуває вже п’ять років, а тому, коли вирок набере законної сили, враховуватиметься так званий “закон Савченко” і Згідно із законом, один день перебування під вартою рахується як два дні позбавлення волі.. Таким чином, у колонії обвинувачена проведе менш ніж рік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter