Суд Чернігова відправив російського військового за ґрати на 8,5 року за порушення законів та звичаїв війни

Дата: 01 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Чернігові командира танка 35 гвардійської мотострілецької бригади засудили до 8,5 року в’язниці за порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Джерело: Офіс генерального прокурора

“За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури командира танка 35 окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41 загальновійськової армії РФ визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Прокурори у суді довели, що обвинувачений брав участь у повномасштабному вторгненні збройних сил РФ та 24 лютого 2022 року перетнув державний кордон України з території Республіки Білорусь у складі танкового екіпажу з метою збройного захоплення міста Чернігова”, – йдеться у повідомленні

На початку березня російський окупант напав на мешканця села Халявин та пограбував його, погрожуючи розстріляти з автомата. Надалі росіянина взяли в полон бійці ЗСУ.

Під час суду чоловік визнав свою провину та покаявся. Адвокати просили призначити для нього більш мʼяке покарання з огляду на каяття та активне сприяння слідству.

Нагадаємо, на сайті проєкту “Реєстр воєнних злочинців” зібрали інформацію стосовно 148 631 російського військового, дотичного до війни Росії проти України. Базу доповнюють та оновлюють як новими ідентифікованими, так і даними щодо причетності до скоєння воєнних злочинів кожного окремого військового, вже наявного в реєстрі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter