Суд арештував на два місяці власницю нелегального садочка в Запоріжжі, яку підозрюють у вбивстві вихованки

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Запоріжжя відправив під варту виховательку приватного нелегального садочка, яку підозрюють у вбивстві однорічної дівчинки.

Про це повідомляє Укрінформ.

Про смерть однорічної дівчинки в нелегальному приватному дитсадку стало відомо 2 червня. Батьки дитини розповіли, що відвели її туди на так званий перший “пробний день” після того, як побачили оголошення з надання послуг професійної няні в мережі. Імпровізований садочок власниця облаштувала в трикімнатній квартирі на восьмому поверсі звичайного будинку.

“Вона телефоном запевнила мене, що все нормально, подивіться рекомендації, ми дійсно все передивилися. Пояснила, сказала, що є логопед: він “веде” діток до садка – розвиває професійно”,розповідала мама дівчинки.

Уже через декілька годин батькам дівчинки зателефонувала 51-річна вихователька та повідомила, що їхня дитина не дихає. Водночас медиків для доньки батьки викликали самі вже після того, як приїхали на місце інциденту.

Імпровізований садочок власниця облаштувала в трикімнатній квартирі на восьмому поверсі житлового будинку

Причиною смерті дівчинки, як запевняла вихователька, стало те, що вона захлинулася блювотинням, коли сильно плакала через укус однолітка. Згодом, переглядаючи відео з камер спостереження, виявилося, що до голови дитини прив’язали подушку.

“Ми встановили всі обставини. Ми бачимо, що діти були без догляду. Ми бачимо, що вона б’є одну дитину, потім штовхає іншу. Вона закрила рот дитині… подушка закрила все обличчя дитини”, – розповів адвокат родини Теймур Мамедов.

Під час судового засідання, де для виховательки садочка обирали запобіжний захід, за інформацією пристуніх журналістів, прокурор не стримала сліз і не змогла прокоментувати відео, сказавши, що наполягає на арешті підозрюваної. Наразі жінку підозрюють в умисному вбивстві малолітньої дитини.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна в разі, якщо вбивство сталося з корисливих мотивів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter