Суд арештував ексголову Конституційного Суду Тупицького

Дата: 01 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Подільський районний суд Києва 29 липня заочно арештував колишнього голову Конституційного Суду Олександра Тупицького. 

Про це повідомляють “Ґрати”. 

Олександр Тупицький. Фото: Конституційний Суд України

Суд вирішив, що Тупицький не виконує покладених на нього обов’язків як обвинувачений та ігнорує судові засідання, оскільки перебуває за кордоном. Також суд зарахував у дохід держави заставу в 45 400 гривень, під яку суддю відпустили торік у листопаді. 

Сам Тупицький вважає своє переслідування політичним та подаватиме апеляцію.

Справа щодо колишнього голови КС стосується часів, коли той був суддею в Донецьку у 2006–2010 роках та, як з’ясували журналісти програми “Схеми”, за допомогою впливу і знайомств серед суддів допоміг заволодіти майном заводу в місті Зугрес та отримав частку в підприємстві.

За даними Офісу генерального прокурора, тричі протягом 2018–2019 років Тупицький надавав слідчому свідомо неправдиві свідчення та фальсифікував докази на свій захист. Діяв він, за версією слідчих, з корисливих мотивів, в особистих інтересах та в інтересах свого знайомого – колишнього голови Вищого господарського суду України Віктора Татькова, якого також розшукують правоохоронці. 

Водночас 17 березня 2022 року Тупицький незаконно перетнув державний кордон у районі пункту пропуску “Косино” в Закарпатській області, що вже стало предметом досудового розслідування в окремому провадженні. У травні Тупицького оголосили в міжнародний розшук. 

Термін давності для притягнення Тупицького до кримінальної відповідальності за епізодом про підкуп свідка закінчився ще восени минулого року. Щодо іншого епізоду – закінчується влітку наступного. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter