Створення Суспільного мовлення хочуть загальмувати – медіаекспертка

Дата: 22 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

Медіаексперта, засновниця “Детектор медіа” Наталія Лігачова побоюється спроб загальмувати перетворення Національної телекомпанії України на Суспільне мовлення.

За її словами, до порядку денного сесії Комісії з журналістської етики на 16:30 у п’ятницю винесено питання “Шляхи вирішення конфліктних питань під час перетворення державних мовників у суспільстві”, передає “Українська правда”. 

Лігачова пов’язує цю ініціативу з пропозицією звільнити Зураба Аласанію з посади гендиректора Національної телекомпанії України, яку напередодні направила Кабінету міністрів Національна спілка журналістів України.

“Перший секретар НСЖУ Іллєнко вчора сказав на пленумі, що якихось скарг на конфлікти з Зурабом від колективів обласних телерадіокомпаній не надходило. Яким чином це можна було в НСЖУ саме так розглядати?”, – сказала вона.

За словами Лігачової, у НТКУ немає масових звільнень. Спершу були плани – але зараз “тільки в рамках тих 10%, які передбачено взагалі по всіх державнихструктурах”, сказала вона.

“Конфлікт полягає в тому, що хтось хоче відтіснити (Аласанію – ред.). По-перше, явно хочуть загальмувати реформу Суспільного мовлення, щоб це не відбулося. Зараз же ще держава залишається (провідною в діяльності НТКУ – ред.). А, з іншого боку, цілком можливо, що хочуть замість Зураба поставити контрольовану людину”, – сказала Лігачова.

Вона збирає інформацію з різних джерел, але поки всі чутки – лише версії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter