Студента КПІ, який встановив приховану камеру в жіночій душовій, суд звільнив від покарання

Дата: 31 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Солом’янський районний суд столиці звільнив від відповідальності студента Київського політехнічного інституту, який встановив відеокамеру в жіночій душовій гуртожитку. 

Рішення опублікували в реєстрі.

Душова кімната в гуртожитку №7. Фото: сайт КПІ

Торік наприкінці жовтня одна зі студенток виявила у вентиляції душової кімнати гуртожитку №7 приховану відеокамеру. Пристрій, який мав портативну зарядку, реагував на рухи та, ймовірно, перебував там декілька днів. 

Дівчина звернулася до адміністрації, викликала правоохоронців, і невдовзі стала відома й особа того, хто встановив пристрій. Ним виявився студент 2-го курсу, обличчя якого потрапило на перший зроблений ним запис. 

Студентка, яка виявила пристрій, написала заяву до поліції, й хлопця звинуватили за статтею щодо порушення недоторканності приватного життя. Він міг отримати штраф від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів, виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до шести місяців або ж обмеження волі до трьох років.

Проте суд вирішив, що студента слід звільнити від покарання, адже обвинувачували його в правопорушенні, що належить до кримінальних проступків, а сам хлопець раніше не був судимий, щиро розкраявся та визнав провину в повному обсязі.

Окрім цього, про закриття провадження просили дві постраждалі дівчини. Юнак, як ідеться в матеріалах справи, відшкодував їм завданий збиток. 

Камеру, яку встановив студент, конфіскують у дохід держави, а флешку з відео знищать. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter