Стрічка “Будинок зі скалок” про війну в Україні ввійшла до шортлиста претендентів на “Оскар”

Дата: 22 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Стрічка “Будинок зі скалок” виробництва Данії, Фінляндії, Швеції та України ввійшла до короткого списку претендентів на “Оскар” від Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у номінації “Найкращий документальний фільм”.

Про це повідомив другий режисер і лінійний продюсер фільму Азад Сафаров на своїй сторінці у фейсбуку.

“Наш фільм “Будинок зі скалок” (A House Made of Splinters) — серед 15 кандидатів на найкращий документальний фільм світу! П’ятьох номінантів з 15 назвуть у січні. Це фільм виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії. Дуже радий за малих героїв фільму, які заслужили на це. За Колю, Єву, Сашу, Аліну та всіх інших! Дуже щасливий за дорослих героїв — Маргариту Миколаївну та Ольгу Вікторівну, найкращих виховательок!” — написав він.

У фільмі представлені історії дітей з особливого дитячого будинку на Сході України. Героями стрічки також стали кілька вихователів, які в умовах війни з Росією намагаються створити малечі безпечний простір біля лінії фронту. В цей час державні органи влади та суди вирішують подальшу долю дітей.

Автори фільму через персональні історії розглядають війну та її тривалі наслідки для дітей і родин. Знімання фільму завершили до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Режисер стрічки — Сімон Леренґ Вільмонт (Данія). Це вже другий його фільм, знятий в Україні, перший називається “Віддалений гавкіт собак”.

У виробництві “Будинку зі скалок” взяла участь і українська команда. Так, Сафаров виступив другим режисером та продюсером, співпродюсерками стали Дарія Бассель та Вікторія Хоменко. Фільм знімався за участю співзасновниці та голови правління фонду “Голоси дітей” Олени Розвадовської.

Трейлер фільму “Будинок зі скалок” можна подивитися тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter