Столичний адвокат за 400 тисяч доларів пропонував вирішити проблеми подружжя, які, ймовірно, сам й створив

Дата: 29 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Слідчі Державного бюро розслідувань задокументували злочинну діяльність керівника адвокатського об’єднання у Києві, який вимагав у подружжя 400 тисяч доларів.

Про це повідомили у відомстві. 

Адвокат сам зв’язався з подружжям, інтереси якого він вже раніше представляв. На родину подали чисельні позовні заяви до судів, наприклад, про скасування права власності на належне їм майно, про вчинення кримінальних правопорушень та інші. 

Підозрюваний розповідав про серйозність кримінального провадження та позовів щодо стягнення боргів, яких насправді не існувало.

“Адвокат запропонував своїм “клієнтам” передати йому нерухомість або 400 тисяч доларів США за нібито вирішення їхніх питань у Міністерстві юстиції України, органах Національної поліції та судах. Після цього подружжя звернулось до ДБР”, – говорять правоохоронці. 

Слідчі задокументували понад 10 зустрічей адвоката та потерпілих, а затримали його разом  із посередником, якого він залучив до передачі суми. У автівці адвоката також знайшли рюкзак з великою сумою грошей невстановленого походження.

Наразі йому оголосили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. Чоловіку загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

ДБР перевіряє на причетність до злочину працівників поліції та Мін’юсту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter