Стерненко через суд змушує ДБР відкрити провадження щодо ексначальника одеської поліції

Дата: 08 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Шевченківський райсуд Києва за скаргою активіста Сергія Стерненка зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження щодо колишнього начальника Національної поліції Одеської області Дмитра Головіна. Активіст звинувачує Головіна в невжитті заходів безпеки щодо підзахисної особи та перевищенні службових повноважень.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив сам Стерненко, нагадавши, що пережив три напади на себе в Одесі і жодне розслідування правоохоронці не довели до кінця.

“Перебуваючи на посаді начальника ГУНП, Головін протиправно впливав на слідчих, унаслідок чого мені не надавали державну охорону після всіх трьох замовних замахів.

Ненадання охорони потягло за собою нові злочини у вигляді замахів на вбивство, які чудом не вдалося реалізувати”, – написав Стерненко.

Він вказав, що цей злочин кваліфікується за першою частиною 365-ї статті ККУ (“Перевищення влади або службових повноважень”) та за статтею 380 ККУ (“Невжиття заходів безпеки щодо осіб, взятих під захист”).

Стерненко нагадав, що зараз Головін перебуває під домашнім арештом за підозрою у викраденні речових доказів (цигарок) та перепродажі їх до країн ЄС. Активіст виклав свою фотографію на фоні Головіна під час обрання тому  запобіжного заходу.

“Не виключаю, що він також може бути причетним до організації нападів на активістів в Одесі”, – зауважив Стерненко.

Як відомо, в липні член ТСК щодо розслідування нападів на активістів нардеп Мустафа Найєм заявляв, що Стерненку і далі загрожує небезпека нападу або вбивства.

Також нардеп повідомляв, що одеська поліція згубила деякі речові докази в справі Стерненка, але службового розслідування ніхто не провів. 

Ще раніше тимчасова слідча комісія з розслідувань нападів на активістів знайшла невідповідності у свідченнях одеських правоохоронців у справах активістів Сергія Стерненка та Віталія Устименка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter