Стипендію імені Левка Лук’яненка тепер отримуватиме ексбранець Кремля Олег Галазюк

Дата: 13 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство реінтеграції виплачуватиме державну стипендію імені Левка Лук’яненка колишньому бранцю Кремля Олегу Галазюку, звільненому у 2019 році. 

Про це розповіли у Мінреінтеграції. 

Фото: Медійна ініціатива за права людини

Олег Галазюк – кандидат філософських наук, колишній викладач Торезької філії Харківського інституту економіки ринкових відносин та менеджменту.

Проблеми із місцевими посадовцями з’явились у нього ще до окупації у 2014-му. Так, у 2013-му він розписав центр свого міста гаслами проти Віктора Януковича, за що його побив місцевий депутат. 

Після окупації чоловік став блогером та дописував на “Радіо свобода”, наприклад, писав матеріал про роковини падіння малазійського боїнга, задля чого пішки пройшов 20 кілометрів до місця падіння.  

З непідконтрольних територій Галазюк зміг виїхати у 2015-му та оселився у родичів під Києвом. Російські бойовики затримували його двічі, втім вперше швидко відпустили. Вдруге його затримали у 2017-му та протримали до звільнення у 2019-му. 

Стипендію імені Левка Лук’яненка розміром трьох прожиткових мінімумів призначають з 2018 року щомісячно. Гроші можуть отримувати громадяни України, яких незаконно затримала та утримує Росія чи її окупаційна влада у зв’язку з їхньою громадською або політичною діяльністю.

Після звільнення з незаконного ув’язнення політв’язні отримують державну стипендію ще протягом року.

Нагадаємо, що у квітні цього року щонайменше дев’ятеро політв’язнів отримали стипендії імені Левка Лук’яненка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter