Ставленик Росії в окупованому Бердянську заявив про введення в обіг російських рублів

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Ставленик окупантів на посаду “виконувача обов’язків мера” тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області Олександр Сауленко заявив про нібито введення в обіг російських рублів у місті. 

Про це він повідомив у своєму відеозверненні.

За словами Сауленка, з 25 травня стартують виплати у форматі “матеріальної допомоги” пенсіонерам, мешканцям чотирьох мікрорайонів, по 10 тисяч рублів.

Він зазначив, що попри “введення рубля” гривні залишаться в обігу та їх прийматимуть у торговельних мережах. За словами ставленика росіян, “офіційний курс гривні до рубля становить 1:2”. Тобто одна гривня дорівнює двом рублям, а строків для “обмеження обігу гривні” окупаційна влада не вводить.

Сауленко також повідомив, що закупівля товарів для міста відбувається в окупованому Криму та Росії. 

Наразі під контролем окупантів перебуває частина Запорізької області уздовж Азовського моря, зокрема Мелітополь і Бердянськ. Також тимчасово захоплене місто Енергодар, поряд з яким розташована Запорізька атомна електростанція. 

Раніше Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що російські окупанти вводять в обіг рубль і в тимчасово окупованій частині Херсонської області. За словами Денісової, введенням рубля окупанти прагнуть дестабілізувати населення й підготувати передумови для окупації української території Росією. 

Водночас РНБО України назвала маніпуляцією заяви окупантів про те, що “Херсонська область повністю відмовиться від гривні вже до кінця року, а наразі в Херсонській області наявні в обігу рубль та українська гривня”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter