США закликало парламент внести зміни до закону про розмінування Донбасу

Дата: 04 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Посольство США в Україні закликало Верховну Раду внести поправку до закону про протимінну діяльність, який ухвалили ще наприкінці минулого року, щоб розблокувати пряме донорське фінансування.

Відповідна заява з’явилася на офіційному акаунті посольства у Twitter.

“Міни є загрозою №1 для цивільного населення східної України. Верховна Рада має ухвалити поправку, що дозволить пряме донорське фінансування операторів протимінної діяльності. Інакше Україна ризикує втратити донорське фінансування, що поставить більшу кількість життів під загрозу”, – закликали у відомстві.

Як відомо, у грудні минулого року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про протимінну діяльність в Україні. Міжнародні експерти неодноразово наголошували, що Україні слід почати розмінування Донбасу. Проте парламентарі не ухвалили деякі поправки, які не дозволяють почати роботи на Донбасі. За ухвалення цих поправок виступають, зокрема, партнери з Великої Британії. Про це наприкінці березня говорила посолка країни Джудіт Гоф

Міни та нерозірвані снаряди, за даними ООН, становлять загрозу життю двох мільйонів людей на сході України. За даними Міноборони, від початку збройної агресії Російської Федерації на Донбасі внаслідок підриву на мінах загинули 269 цивільних осіб, 27 із них – діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter