США посилили санкції проти Росії. Лавров оголосив кроки у відповідь

Дата: 30 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Президент США Барак Обама підписав указ про нові санкції щодо Росії, за якими висилає з США 35 російських дипломатів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держдепу США під назвою “Дії Державного департаменту США у відповідь на російську агресію”.

Держдепартамент також повідомив російському уряду, що закриває доступ до двох об’єктів, які належать Російської Федерації, але знаходяться в Сполучених Штатах.

Як причини санкцій вказуються російські хакерські атаки на США та “кампанія переслідування з боку Росії проти американських дипломатів у Москві”.

“Департамент прийняв ці дії в рамках комплексних заходів у відповідь на втручання Росії у вибори в США і через переслідування наших дипломатів за кордоном, які збільшилася за останні чотири роки, включаючи значне збільшення за останні 12 місяців. Це переслідування включають затримування поліцією, фізичне насильство, а також трансляції на державному телебаченні особистих даних наших співробітників, які ставлять їх під загрозу”, – написано у повідомленні.

З огляду на оголошені США санкції Міністерство закордонних справ Росії запропонувало президенту РФ Володимиру Путіну вислати 35 американських дипломатів.

Про це заявив глава МЗС Сергій Лавров, повідомляє “Медуза”.

Лавров вважає, що необхідно вислати 31 співробітника посольства США у Москві і чотирьох дипломатів з генконсульства в Санкт-Петербурзі.

Їхні імена він не назвав.

Крім цього, МЗС пропонує заборонити американським дипломатам користуватися посольською дачею в Срібному бору і складом на вулиці Дорожня у Москві.

У той же час офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова спростувала поширену раніше інформацію про рішення Росії закрити Англо-американську школу в Москві.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter