США закликали Росію припинити окупацію Криму і переслідування кримських татар

Дата: 27 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Сполучені Штати закликали Росію припинити окупацію Криму і переслідування кримських татар.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Майка Помпео.

Помпео нагадав, що 27 лютого – шоста річниця анексії Росією Кримського півострова, та зазначив, що окупація Криму та мілітаризація півострова становлять загрозу для загальної безпеки.

“Сполучені Штати підтверджують: Крим – це Україна. Як підкреслюється в нашій Кримській декларації, підписаній у липні 2018 року, Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнаватимуть претензій Росії на суверенітет над півостровом. Ми закликаємо Росію припинити окупацію Криму”, – йдеться у зверненні. 

Також у США нагадали про порушення прав людини на півострові, зокрема про обшуки у кримських татар, тиск на мусульман та заборону меджлісу. 

“Сполучені Штати закликають Росію звільнити всіх українців, яких вона незаконно ув’язнила в помсту за їхню мирну незгоду, і покласти край зловживанням Росії основними свободами в Криму”, – наголосив Помпео.

Напередодні заяви держсекретаря президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік санкції проти Росії, запроваджені через ситуацію в Україні, зокрема окупацію Криму, назвавши дії РФ надзвичайною загрозою нацбезпеці і зовнішній політиці США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter