США передали в Україну понад 188 тисяч доз вакцини Pfizer

Дата: 29 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

188 370 доз вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, безоплатно наданих урядом США через ініціативу COVAX, прибули до України.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу посольства США.

Сполучені Штати віддані глобальній боротьбі з COVID-19, і ми пишаємося співпрацею з Україною задля розширення доступу до якісних та схвалених вакцин від COVID-19 по всій країні“, – зазначила тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

Разом з вакциною Moderna, яку Сполучені Штати передали Україні в липні 2021 року, ця партія збільшує загальну кількість доз вакцини від COVID-19, і сьогодні становить близько 2,2 мільйона доз.

Ці 188 370 доз вакцини Pfizer для України є однією з перших поставок у рамках зобов’язань США надати 500 мільйонів доз вакцини Pfizer Глобальному альянсу із вакцин та імунізації (GAVI) для розповсюдження через ініціативу COVAX. Очікується, що найближчим часом у рамках глобальних зобов’язань США, в Україну надійдуть нові партії вакцини, а це значить, що Україна стане краще підготовленою до боротьби з пандемією.

Нагадаємо, від початку кампанії з вакцинації в Україні проведено 8 099 146 щеплень. Одну дозу отримали 5 032 720 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 3 066 426 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном).    

Список пунктів щеплень та центрів масової вакцинації оновлюється тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter