США передадуть Україні 800 систем протиповітряної оборони

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

США передадуть Україні 800 систем ППО, 9 тисяч протитанкових комплексів, 7 тисяч одиниць стрілецької зброї, зокрема гранатометів, 20 мільйонів боєприпасів і безпілотники.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Джерело: volynnews.com

“Сполучені Штати продовжують прискорювати дозвіл та сприяння додатковій допомозі Україні від наших союзників. Щонайменше 30 країн надали Україні безпеку з початку російського вторгнення. У 2022 році Держдепартамент санкціонував передачу оборонного обладнання третім сторонам з більш ніж 14 країн, кількість яких продовжує зростати, оскільки союзники та партнери збільшують підтримку України”, – йдеться в повідомленні.

Загалом цього тижня США надали допомогу Україні на 1 млрд доларів. Також запланована додаткова підтримка на 800 млн доларів.

Російські загарбники щодня бомбардують та обстрілюють міста та села України. Жертвами воєнних злочинів вже стали сотні мирних жителів. Майже з початку конфлікту люди просять НАТО закрити небо над нашою країною. 

Закрите небо означає, що його патрулюють військова авіація та охороняють система ППО, а всі військові літаки, що залітають у закриту зону, – збивають.  Для цивільної авіації повітряний простір України закритий від самого початку війни. 

Відповідна петиція з із закликом до НАТО закрити небо набрала понад мільйон підписів, проте Альянс відмовляється закривати небо над Україною.

“Ми не є частиною цього конфлікту, і ми несемо відповідальність за те, щоб він не ескалував і не поширювався за межі України”, – пояснив відмову Генсек НАТО Йєнс Столтенберг

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter