Справу щодо організаторів нападу на активіста Устименка передали від СБУ до поліції Одещини

Дата: 04 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора постановив передати справу щодо замовників нападу на громадського активіста Віталія Устименка від головного слідчого управління СБУ, яке розслідувало її з березня 2019-го, до поліції Одещини.

Про це повідомив Віталій Устименко з посиланням на відповідь на запит до СБУ народного депутата, яку активіст передав у розпорядження виданню ZMINA. 4 грудня відбулося передостаннє засідання в справі про напад на Віталія Устименка щодо ймовірних виконавців. 

Підозрювані в нападі на Віталія Устименка Станіслав Руденко та Юрій Гаврилюк разом зі своїм адвокатом Андрієм Фатєєвим під час засідання 4 грудня. Фото: Максим Пшибишевський 

Згідно з документом, рішення про передання підслідності ОГП ухвалив 7 серпня цього року.

В СБУ також повідомили, що до передання розслідування в Одесу вони встигли допитали Євгена Лисицького, який, на думку Устименка, міг бути посередником, і міського голову Одеси Геннадія Труханова.

Устименко уточнив виданню ZMINA, що виділення розшуку організаторів і замовників нападу на нього в окреме провадження СБУ зроблено спеціально для уникнення можливого конфлікту інтересів і проведення більш якісного і незалежного розслідування. За словами активіста, він має намір оскаржувати передання підслідності й вимагати повернути справу до Києва.

Лисицький був також допитаний як свідок на одному із судових засідань, де розглядається можлива провина двох підсудних – Станіслава Руденка і Юрія Гаврилюка, які обвинувачуються в безпосередньому нападі на Устименка. Лисицький, як і підсудні, заперечує будь-яку причетність до нападу на активіста.

На одеського активіста Віталія Устименка напали 5 червня 2018 року. Підозрюваних у нападі заарештували через чотири місяці. У червні 2019-го справу почали розглядати по суті. 

Вирок їм планують оголосити 7 грудня.

Віталій Устименко – лідер всеукраїнської громадської організації “Автомайдан”, на момент нападу він також працював журналістом в одеській філії “Суспільного”.

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter