Справу Шеремета передали під контроль заступника генпрокурора Трепака

Дата: 12 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Справу щодо вбивства журналіста Павла Шеремета триматиме на контролі заступник генпрокурора Віктор Трепак.

Про це в.о. генпрокурора Віктор Чумак повідомив в ефірі 24 каналу, передає “Українська правда“.

“Курування департаменту, який веде процесуальне керівництво справ, які веде Національна поліція, перейшло до Віктора Трепака. Він зараз цю справу точно буде активно тримати на контролі”, – сказав Чумак.

Він заявив, що з тією інформацією, яка йому відома в справі Шеремета, він не вийшов би на брифінг, як це свого часу зробив очільник МВС Арсен Аваков.

Водночас він зазначив, що в ОГП обговорювали матеріали справи Шеремета, але він не має права розкривати подробиць.

Чумак підкреслив, що ОГП ухвалить процесуально правильне рішення в цій справі.

Нагадаємо, один із керівників “Української правди” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

Суд арештував Кузьменко та Антоненка. Дугарь відправили спочатку під цілодобовий, а потім під нічний домашній арешт.

Поліція називала мотивом убивства дестабілізацію ситуації в Україні, однак офіційно в матеріалах справи зазначено, що фігуранти захопились “ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси”, намагалися вбивством привернути увагу до своїх поглядів.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

У січні 2020 слідчі просили Офіс генпрокурора продовжити терміни досудового розслідування вбивства Шеремета до червня 2020 року.

Тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що мають бути зібрані додаткові докази, оскільки зібраного обсягу доказів не досить.

У результаті Офіс генерального прокурора продовжив термін досудового розслідування до квітня 2020 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter