Справа Майдану: на суді показали відео останніх хвилин життя Гурика

Дата: 25 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Святошинський районний суд Києва долучив до справи екс-співробітників “Беркуту”, яких звинувачують у вбивстві майданівців, відео з моментом смерті активіста Романа Гурика.

Під час чергового засідання прокурори представили відео, на якому зафіксований момент смерті Романа. Адвокати колишніх співробітників “Беркуту” Павла Аброськіна та Сергія Зінченка апелюють до того, що по фото та відео неможливо визначити, хто саме із правоохоронців стріляв. Захисники наполягають, що обвинувачувані не причетні до вбивств на Інститутській 20 лютого 2014 року.

Розпочато збір коштів на підтримку сім'ї загиблого на Майдані 19-річного івано-франківця

“Діяв єдиний бойовий спецпідрозділ з єдиною метою щодо вчинення умисних вбивств невизначенної кількості мітингувальників. Як ви можете бачити з відеокадрів, що у Романа Гурика, так і всіх кадрів щодо подій біля цього парапету, біля банку Аркади, у жодного з них немає вогнепальної зброї, жоден з них не становив будь-якої суспільної небезпеки для правоохоронців”, – розповів прокурор Генеральної прокуратури Роман Псюк. 

Адвокат Зінченка Ігор Варфоломеєв заявив, що “стороною обвинувачення жодного доказу причетності Зінченка, та й Аброськіна, до вбиства цієї особи, цього хлопця, суду не надано”.

Аброськіна та Зінченка обвинувачують у вбивстві 39 активістів під час протестів на Майдані 20 лютого 2014 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter