Справа Гандзюк: Мангер через своїх родичів, ймовірно, фінансує підозрюваного Левіна, який втік за кордон

Дата: 19 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у замовленні нападу на Катерину Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер, ймовірно, надсилає гроші Олексію Левіну. Останнього підозрюють у співорганізації злочину, утім, ще 19 серпня він втік за кордон, де й досі переховується. Серед кола осіб, з рахунків яких Левін отримує кошти, є близькі Мангеру люди – цивільна дружина, колишня офіційна дружина, син і дочка. 

Про це свідчить ухвала суду та дані слідчих СБУ, на які вказують “Українські новини”.

Зокрема, в судовому рішенні від 15 липня задоволено клопотання слідчих про доступ до банківських рахунків фігурантів справи. Це, на їхню думку, може допомогти встановити місце перебування підозрюваного. 

Скриншот ухвали суду

Вказано, що Левін при втечі 19 серпня 2018 року мав з собою обмежені фінансові ресурси, яких мало вистачити на один місяць. Уже за кордоном вони з дружиною не могли перевести в готівку та отримати кошти з рахунків власних та контрольованих ними підприємств.

В ухвалі зазначається, що, переховуючись від правоохоронців, Левін отримував “фінансову підтримку” від близьких родичів, родичів дружини, а також “спільників нападу” на Гандзюк та “причетних до нападу осіб”. Як уточнюють “Українські новини”, серед кола осіб, з рахунків яких перераховувалися кошти, є близькі Мангеру люди. А саме цивільна дружина, колишня офіційна дружина, син і дочка. 

Гроші перераховують на банківські рахунки, відкриті Левіним та його дружиною.

Олексій Левін, він же відомий за прізвиськами “Москал” (колишнє прізвище Москаленко) та “Кіллер” 

Нагадаємо, раніше судимого за серійні вбивства Олексія Левіна на прізвисько “Москал” і “Кіллер” підозрюють в посередництві між Мангером і безпосередніми виконавцями нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Левін втік за кордон 19 серпня через два дні після затримання усіх виконавців нападу. В міжнародний розшук його оголосили лише навесні цього року.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою. Підозрюваний у замовленні нападу Владислав Мангер перебуває на волі з електронним браслетом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter