Справа Шеремета: суд поновив провадження про фальсифікацію розслідування

Дата: 05 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський райсуд Києва скасував постанову слідчого Держбюро розслідувань про закриття провадження щодо фальсифікації поліцією справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомили адвокати підозрюваних у вбивстві журналіста. 

Підозрювані в справі Шеремета: Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь

Захисники Яни Дугарь, Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко наголошують, що ДБР три місяці не реєструвало заяву про злочин, а зареєструвавши, закрило через два місяці. 

“Допитали “психолога по ході” і головного слідчого, а ті сказали, що нічого не фальсифікували, та й по всьому, – винесли постанову про закриття. Таке враження, що ДБР – це не орган, який має розслідувати злочини МВС, а підрозділ з покриття цих злочинів. Навіть у суді ДБР пробувало сховатися за різними адресами й розповідями про “повне і об’єктивне розслідування”, – розповіли адвокати. 

Суд скерував справу на додаткове розслідування. 

Нагадаємо, що за підозрою у вбивстві журналіста Павла Шеремета правоохоронці затримали лікарку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь. Усі вони заперечують причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Нещодавно ЄСПЛ  зареєстрував скаргу захисту Антоненка на незаконність тримання музиканта, необґрунтоване вручення йому підозри та висловлювання перших осіб держави, зокрема президента Володимира Зеленського, про нібито скоєння музикантом убивства журналіста Шеремета. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter