Справа Шеремета: Антоненка вчергове залишили під вартою

Дата: 06 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд залишив підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під вартою до 23 жовтня.

Про це повідомляє Суспільне. 

Розгляд апеляційної скарги по арешту Андрія Антоненко по справі щодо вбивства Павла Шеремета 06.10.2020

Опубліковано Тарасом Безпалим Вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Адвокати Антоненка простили відпустити його під домашній арешт чи заставу. Захисники музиканта наголошували, що з кінця минулого року їхнього підзахисного тримають у СІЗО необґрунтовано. 

“Свавілля МВС триває. Ви все бачите і чуєте. Ніхто тут нічого не вигадує. Аваков і Геращенко управляють процесом. І всі ці дії прокурора – мантра вся та сама, яка відбувається з грудня. Будемо боротися. Разом сила, разом до кінця. Треба змітати в пил це все і перемагати. Інакше буде не дуже добре всій країні. Не ухвалили вирок окремим людям – це поки. Ухвалили вирок усій країні”, – сказав Антоненко під час засідання.

Нагадаємо, що у вбивстві журналіста Павла Шеремета правоохоронці підозрюють лікарку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь. Усі підозрювані заперечують причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Нещодавно ЄСПЛ  зареєстрував скаргу захисту Антоненка на незаконність тримання під вартою, необґрунтоване вручення йому підозри та висловлювання перших осіб держави, зокрема президента Володимира Зеленського, про нібито скоєння музикантом убивства журналіста Шеремета. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter