Справа про катування і зґвалтування в Кагарлику: двох обвинувачених експоліцейських визнали винними

Дата: 24 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Суд визнав винними двох підозрюваних у справі про катування і зґвалтування жінки в Кагарлику й позбавив їх волі на 11 років.  

Про це розповіла адвокатка Анна Калинчук

Відділок поліції в Кагарлику. Фото: вікімапія

Підозру в катуванні й зґвалтуванні жінки висували поліцейським Миколі Кузіву та Сергію Сулимі

Один з них був начальником сектору кримінальної поліції, а другий – оперуповноваженим.

Калинчук каже, що Кузіва та Сулиму визнали винними за всіма статтями обвинувачення. Зґвалтування жінки у відділку в Кагарлику трапилося в ніч із 23 на 24 травня 2020 року. Потерпілу викликали як свідка, вдягли на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів вчинили сексуальне насильство. 

Фото: Офіс генерального прокурора

В Офісі генерального прокурора зазначили, що окрім зґвалтування обох визнали винними у побиттях та катуваннях для отримання зізнання. Так, у січні того ж 2020-го засуджені для зізнань у крадіжці били двох потерпілих, возили їх у багажнику за околиці міста, катували електричним струмом, а потім прикували кайданками до батареї в коридорі до наступного дня. 

Випадок зі зґвалтуванням у Кагарлику викликав бурхливу реакцію в суспільстві, зокрема спричинив акції протесту щодо відставки тодішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Нагадаємо, що під час розслідування зґвалтування у відділку в Кагарлику слідчі дізнались про інші випадки катування там людей поліцейськими. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter